joi, 9 iunie 2011

AICI se întâlnesc oamenii "care conduc lumea". Care este MARELE ABSENT al reuniunii Bilderberg care începe AZI

Dominique Strauss-Kahn este marele absent al conferinţei Bilderberg, care debutează astăzi în staţiunea elveţiană St. Morritz, scrie CNBC.com. De asemenea, nici posibila succesoare a fostului şef al FMI, Christine Lagarde, nu va fi prezentă la întâlnire, ea fiind în China.

Lista celor 120 de invitaţi, chiar dacă nu este cunoscută în totalitate, este unul dintre puţinele lucruri care au "răsuflat" în presă despre această întâlnire. Astfel, în Elveţia sunt aşteptaţi, printre alţii, premierul britanic David Cameron, trezorierul englez George Osbourne, dar şi prinţul Charles, Bill Clinton, precum şi directorii unor
companii importante din întreaga lume.


Unii dintre cei mai puternici oameni din lume se vor reuni, de joi până duminică, în spatele uşilor închise ale hotelului Suvretta House, unde vor discuta şi vor lua decizii pe teme de actualitate. Conferinţa din 2010, desfăşurată în Spania, a avut pe ordinea de zi "creşterea influenţei tehnologiei virtuale, securitatea, descoperirile din medicină şi problema alimentelor", conform site-ului oficial al Bilderberg.

Ce este Bilderberg

Prima întâlnire Bilderberg a avut loc în 1954, când liderii din SUA şi Europa s-au întâlnit pentru a combate sentimentul antiamerican de pe bătrânul continent, urmare a celui de-al Doilea Război Mondial. De fapt, reţeaua îşi trage numele de la hotelul din Oosterbeek (Olanda), unde a avut loc întâlnirea din 1954.

Discreţia care a înconjurat dintotdeauna conferinţele nu a făcut decât să întreţină teoriile conspiraţiei referitoare la grupul Bilderberg.

Citeşte şi Grupul Bilderberg, care "conduce lumea", se reuneşte AZI în Elveţia. Vezi ce acuzaţii i-au fost aduse uneia dintre cele mai exclusiviste şi controversate organizaţii secrete din lume

Asta cu toate că site-ul oficial descrie grupul drept "un forum mic, flexibil, informal şi off-the-record, în care pot fi exprimate diferite puncte de vedere. Singura activitate a Bilderberg o reprezintă întâlnirile anuale, unde nu se propun legi şi nu se votează nimic".

Site-ul notează, de asemenea, că, în cadrul acestor întâlniri, cei mai puternici oameni din lume nu discută problemele politice şi economice.

Care este scopul "întâlnirii între prieteni"

În acest caz, CNBC se întreabă care este, de fapt, scopul Bilderberg. "Nu este o organizaţie. Nu este un summit oficial. E, practic, o întâlnire între prieteni", spune Andrew Kakabadze, profesor al Universităţii Cranfield din Marea Britanie şi co-autor al unei cărţi despre conferinţa secretă.

"Bilderberg este, probabil, cea mai influentă reţea globală din toate timpurile. E o onoare imensă să fii invitat la întâlnirile sale. Faptul că eşti acceptat înseamnă că ai ajuns departe în viaţă, că ai contribuit la afacerile mondiale", spune profesorul.

El a intervievat mai multe personalităţi care au participat, în trecut, la conferinţe Bilderberg, pentru a înţelege mai bine cum funcţionează reţeaua. "În cadrul conferinţelor se nasc idei, dar nu legate de ceva clar, cum ar fi o investiţie sau o conspiraţie împotriva cuiva. E vorba mai mult de un consens asupra unui subiect, care se va infiltra în societate", explică Kakabadze.

Care sunt avantajele de a fi membru Bilderberg

Profesorul a explicat că oportunităţile de a fi membru al acestei reţele sunt "unice". "Dacă nu ai fost la o întâlnire Bilderberg, s-ar putea să nu îl poţi suna direct pe un alt membru, iar el să-ţi răspundă la telefon. Dacă ai fost, îţi va răspunde. Dacă nu mergi la întâlniri, s-ar putea să dureze şase luni până reuşeşti să vorbeşti cu o persoană importantă. Dacă mergi, rezolvi orice problemă în două minute", spune Kakabadze.

Sunt multe motive pentru care oamenii doresc să participe la conferinţele Bilderberg, spune profesorul. "Sunt şi multe avantaje la nivel personal, dar cel mai important mi se pare că eşti recunoscut drept o persoană care poate influenţa afacerile mondiale", spune Kakabadze.

Cea mai mare temere a celor invitaţi o dată la aceste reuniuni este, în opinia profesorului, faptul că ar putea să nu mai fie chemaţi şi a doua oară.

@Adrian Diamescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu